Webjets aneb nástěnka zase trošku jinak

O Padletu nebo starším Lino.it jsem tu už víckrát psala a považuji je za neocenitelného pomocníka, ale proč nevyzkoušet něco nového. Podobných nástrojů je víc a patří mezi ně i  Webjets.

zdroj: https://blog.webjets.io/the-best-way-to-organize-your-knowledge-and-thoughts-visually-88cd3c80a1d5

Webjets má proti Padletu řadu předností, ale současně některé funkce chybí. Určitě je to i tím, že zatím je to beta verze.

Co mne zaujalo?

Jako přednosti vidím lepší práci u uloženými nástěnkami – možnost tvořit složky a třídit uložené nástěnky mi u Padletu dost chybí. Rozdíl je v uspořádání položek na nástěnce – na nástěnce mohou být současně  seznamy, tabulky, myšlenkové mapy … Možnost sbalit položky je také výborná, i rozsáhlé nástěnky mohou být díky tomu přehledné. Nástěnka Webjets by mohla být i takový soukromý Pinterest.

Další pěkná vychytávka je přímé vyhledávání na YouTube a Wikipedii. Mezi pozitiva patří vkládání Google dokumentů a jejich editace přímo v nástěnce. Užitečná je možnost odkládat si poznámky a soubory do schránky v aplikaci a jednoduše je přesouvat mezi nástěnkami. Bookmarklet uloží odkaz do boční lišty a teprve pak se vkládá na patřičné místo.

Webjets.io – The new way to collect, organize and share anything

Co mi chybí?

Určitě mi hodně chybí komfortní sdílení, na které jsem zvyklá z Padletu a na jednoduchou společnou nástěnku můžu zapomenout. Zatím funguje jen odkaz nebo odeslání na mail, ale na druhou stranu je pozitivní, že lze sdílet každou položku zvlášť – takže z rozsáhlé nástěnky lze sdílet třeba jen jednu myšlenkovou mapu či jen jen jeden obrázek. A nepodařilo se mi dohledat žádný bookmarklet či doplněk do prohlížeče, který by usnadnil vkládání položek. 

Pokud vás nástěnka zaujala, tak se pro bližší informace podívejte na http://webjets.io/learn http://tumblr.webjets.io/

Rozhodně nástěnky Webjets patří na seznam zajímavých nástrojů, které stojí za to sledovat.

 

 

 

2 Komentářů

  1. Díky za skvělý článek!

    Pokud jde o „bookmarklet“, chcete rychle ukládat odkazy během prohlížení: toto můžete najít ve svých nastaveních. Stačí jej přetáhnout do lišty záložek.

  2. Zpětné uporoznění:Co teď s nástěnkami Padlet? – Co jsem vyzkoušela

Komentáře jsou vypnuty.