Pracovní listy v Open Notebook

Pěknou pomůcku do matematiky najdete na http://jaltekruse.github.io/OpenNotebook/. Zde si můžete stáhnout malý prográmek v Java a získáte nástroj na tvorbu pracovních listů apod. Je určen především pro algebru, práci s funkcemi a pod.

http://jaltekruse.github.io/OpenNotebook/images/Screenshot.png

Po spuštění můžete na začátek vyzkoušet připravené generování úloh. Vyberete některý připravený typ úloh, jejich počet a máte připravený list. Do každé úlohy můžete zasahovat nebo můžete nechat vygenerovat odlišná zadání.

Listy můžete skládat běžným způsobem – vkládáním jednotlivých objektů, ale můžete vytvořit si vlastní generátory úkolů. Nebo různě kombinovat.

Příprava vlastního problému je to docela jednoduchá:

  • Nejdřív vytvoříte vzorové zadání úlohy. Musí obsahovat výraz, rovnici nebo graf. Všechny objekty, které má úloha obsahovat označíte a změníte na „problém“ – Make into Problem.
  • V dalším kroku do zadání přidáte proměnné. Můžete využít i generování náhodných čísel a výpočty. Proměnné pak dosadíte to připravených výrazů, funkcí nebo i textů.
  • Po odladění vše uložíte do databáze a můžete hned využít na novém listu.

Pokud nejste spokojeni s nejrůznějšími generátory pracovních listů, zde máte možnost si vše nastavit sami.

 

Komentář

  1. Dobrý den, jmenuji se Jason, jsem autorem tohoto softwaru. Omlouvám se, pokud tato zpráva je těžké číst, jen jsem použít Překladač Google k jejímu vytvoření. Děkuji moc za psaní článku o svém softwaru a sdílet je se svými čtenáři! Prosím, dejte mi vědět, pokud máte nějaké potíže se softwarem nebo máte návrhy na zlepšení.

Komentáře jsou vypnuty.