Rychlé sdílení odkazu mezi PC a iPadem

Určitě se vám to stalo mockrát – prohlížíte si internet ve svém NB s Windows a dostanete se ke odkazu, který nutně potřebujete iPadu nebo androidím tabletu. Úplně typicky se mi to stává u odkazů na aplikace. Ale v iTunes na NB mám přihlášení na školní Apple ID a jsem líná se přihlašovat k soukromému, tak to řeším několika způsoby.

Většina možností je spojena s uložením odkazu. To se hodí pokud se k instalaci nedostanu okamžitě. Tady používám Google Keep. V Chromu je díky doplňku uložení záležitostí jediného klepnutí a v aplikaci na iPadu je štítek hned první a už můžu instalovat. Podobně jde také  použít záložky v Chrome, Diigo, nově i Save od Chrome, … Ale všechny tyto služby předpokládají, že chci odkaz také schovat či sdílet, což v těchto případech většinou není potřeba, takže poznámku zase mažu.

Většinou potřebuji jen přenést adresu, protože chci hned instalovat, tak stačí něco bez ukládání. Pokud používáte Chrome s přihlášením na PC i tabletu, pak je asi nejjednodušší využít nedávno použité karty. V nich máte přehled o stránkách, které jste otevřeli na různých počítačích a zařízeních a synchronizace je svižná – prakticky hned vidíte na tabletu ty adresy, které jste navštívili na PC.

google

Nevím proč, ale nezvykla jsem si ně a častěji používám kombinaci doplňku goo.gl URL Shortener v Chrome a čtečky QR kódů na tabletu či mobilu. Doplněk totiž  mimo krátké adresy generuje také QR kód. Ten si nechám zobrazit, „bliknu“ na něj  mobilem a už se otevírá ta správná stránka či rovnou AppStore a nemusím nic uklízet.

Nemusíte mi věřit, ale je to velmi rychlé a pohodlné.

A jak řešíte podobnou situaci vy?

A ještě něco navíc

Pomocí doplňku můžu třeba v hodině okamžitě generovat z URL adres QR kódy a promítat je žákům. Stačí přímo z doplňku nechat QR kód zobrazit v nové kartě a zvětšit. Pokud by po zvětšení nebyl kvalitní a špatně se četl, lze přímo v adrese přepsat velikost 120×120 na jinou (max. 500×500). A to už určitě stačí!

Komentář

  1. Začala jsem zkoušet rozšíření pro Chrome Inbox by Gmail (https://goo.gl/whdsE3). Zobrazenou stránku uloží jako jednoduchou zprávičku v Inboxu (alternativa ke Gmailu od Google, resp. nahrazuje Gmail).
    Ale nejčastěji používám Keep – jednoduché a rychlé.

Komentáře jsou vypnuty.