Diskusní místnosti rychle a snadno

Pokud potřebujete rychle. snadno a nejlépe hned, vytvořit diskusi či chat k nějakému projektu ve třídě či mezi kolegy, máte celou řadu možností. A ani se nemusíte registrovat či něco složitě instalovat.

TodaysMeet

Můžete vyzkoušet třeba na TodaysMeet.com.

Stačí jen místnost pojmenovat a stanovit její „trvanlivost“, ta je od 1 hodiny po 1 měsíc. Pak už jen stačí účastníkům sdělit adresu. Ti si při otevírání chatu zvolí jméno a už diskuse jede.

V Room Tools najdete najdete projekční režim i QR kódy s adresou, což určitě využijete na tabletech. Chat má i připravené embed kódy pro různá prostředí. Celou diskusi si můžete i vytisknout (v Transcript).

Pokud by se vám TodaysMeet líbil a používali jste ho častěji, pak si můžete vytvořit účet pro jednodušší správu všech vašich místností. V placené učitelské verzi je možné i propojení na školní Google účty.

Neat Chat

Podobnou službu vám poskytne i Neat Chat. Opět je zcela bez registrace, nezjistila jsem ani žádné časové omezení. Také vám bude fungovat i na tabletech.

Tentokrát začnete vytváření místnosti volbou jména a po vstupu si můžete vytvořit administrátorské heslo pro správu místnosti (můžete třeba blokovat uživatele). A pak už stačí jen některým způsoben sdílet adresu místnosti účastníkům a diskuse se může rozjet.  I tady můžete celou diskusi vytisknout.

Obě služby určitě dobře poslouží i pro vyzkoušení bezpečné komunikace a pravidel chování v diskusích vůbec. Klidně i pro mladší žáky.

Komentáře jsou vypnuty.