Jak šesťáci cestovali

Se šesťáky jsme letos trošku cestovali. Jako hlavní prostředí jsme využili Tackk. Díky přihlášení účtem Google je přihlašování snadné a na seznámení s ním opravdu stačí chvilka. Odpustila bych si jeho snahu o tvorbu vlastní sociální sítě, občas je to rušivé a hlavně zbytečné.

Šesťáci vytvořili svou prezentaci na jednoduché téma Kam pojedeme? Celé zadání dostali, jak jinak, v podobě Tackku. Postupně ho naplnili svými vlastními texty – o důvodech, proč si vybrali právě tento kout světa a texty s fakty, zde si pomohli Internetem.

Vše doplnili alby s fotografiemi. Zde jsme hodně využívali vestavěné vyhledávání na serveru 500px.com. Na tomto fotografickém serveru lze najít velmi kvalitní fotografie a hlavně odlišné od těch, které běžně nabízí vyhledávač. Navíc je vyřešena i otázka autorských práv. Při vyhledávání ilustrací jsem zažili změnu možností online služby v „přímém přenose“ – jeden týden bylo možné vyhledávat animované gify, další už tato možnost bez náhrady zmizela.

Využili jsme i další možnosti Tackku a vložili mapy a vhodné video z YT.  Pak jsme postupně začali využívat i další známé stránky a postupně Tackk doplňovat. Přidali jsme puzzle ze stránek http://www.jigsawplanet.com/. Některé skupiny vyhledávali hotové puzzle, některé vytvářeli svoje. Pro vložení jsme využili volbu Media a URL adresu puzzle.

Dále jsme zjišťovali, jak se ve vybraných zemích mluví a vyzkoušeli i překladač Google. Pozvání k návštěvě jsme si nechali předříkat od postaviček na stránkách http://voki.com/,a i ty jsme do našeho cestovatelského Taccku vložili.

Se dvěma skupinami nám šla práce víc od ruky a stihli jsme si vytvořit i jednoduché video z fotografií ve Microsoft Photo Story. Využili jsme tvorbu hudby, které program dovoluje.  Přes YouTube jsme ho pak vložili do prezentace.

A všechny práce skončily na společné nástěnce Padlet, aby si je mohla prohlédnout celé třída a mohli si je všichni ohodnotit a okomentovat. „Očíčko“ s počtem shlédnutí se stalo velmi sledovaným měřítkem úspěšnosti.

Určitě nebyla všechna díla dokonalá, ale myslím, že práce všem dělala radost.

 

O Tackku jsem na již psala několikrát, ale pokud ho neznáte, tak se podívejte na stručný tutoriál

Komentáře jsou vypnuty.